Vis navigationslinje for konstruktionstrin

32905
Skynd dig at dele: Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on StumbleUpon0Email this to someone

Når man har lavet en konstruktion, så kan det være svært at fortælle, hvad man har gjort, hvis man samtidig skal vise det. Derfor kan man slå navigationslinje til og derefter afspille, hvordan man har konstrueret, samtidig med at man fortæller.

Inden du går igang

Du bør i ved dette eksempel have konstrueret noget. Det kunne fx være en trekant via polygonværktøjet Knap - Polygon.  Vælg Knap - Polygon og tryk 3 steder på tegneblokken og afslut i det første punkt. Nu har du en trekant på tegneblokken.

 

Sådan gør du

 1. Tryk på tandhjulet øverst til højre
  Tandhjulet
 2. Vælg Tegneblok.
 3. På fanebladet Basis kan du vælge indstillinger for navigationslinje.
  Tegneblok - Foretrukne indstillinger
 4. Sæt flueben i Vis
  navigationslinje - indstillinger
 5. Tryk på krydset Luk.
 6. Nu har du følgende navigationslinje i bunden af tegneblokken.
  navigationslinje
 7. Nu er du klar til at spole frem/tilbage eller afspille din konstruktionen.
 8. Prøv at trykke på knappen SpilNavigationslinjen - Spil.

 

Ændr tidsintervallet

Du kan med fordel ændre lidt på tidsintervallet for hvert trin i konstruktionen. Dette gør du i det lille felt ved siden af spil-knappen Navigationslinjen - Spil og sekunder.

 

Gem indstillingen

Hvis du vil have navigationslinjen til at ligge nederst på tegneblokken fremadrettet, så skal du trykke på indstillinger i menuen og derefter på Gem indstillinger.

Indstillinger

SHARE
Previous articleLav nyt værktøj til værktøjsbjælken
Next articleVærktøj – Opdel linje
Jeg er ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle. Jeg har tidligere været lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding, ejer og driver hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, er med i et GeoGebra-netværk i Danmark, foredragsholder og sidst men ikke mindst konsulent for CFU. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

NO COMMENTS