Historisk tilbageblik på GeoGebra

22331
Skynd dig at dele: Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on StumbleUpon0Email this to someone

Når man ser på, hvad der er muligt at lave i GeoGebra i dag, så bliver man imponeret. Men måske endnu mere, når man se på, hvordan programmet har udviklet sig siden version 1.0, som blev udgivet tilbage i 2001. Jeg vil her lave et kort historisk tilbageblik fra GeoGebra version 1.0 og frem til version 4.0.

Derudover kan du læse følgende vejledninger om de efterfølgende versioner:

 

Version 1.0

Dette er den første version, som blev udgivet af Markus Hohenwarter. Set i forhold til GeoGebra i dag, så var dette en meget sparsom udgave, som havde kun meget få værktøjer og muligheder. Værktøjslinjen så meget anderledes ud. Der var kun 2 sprog at vælge imellem. Det var muligt at ændre udseendet på GeoGebra. Det var dog et program, som var fuldt ud på højde med nogle af de andre dynamiske geometri-programmer fra den tid, såsom fx Geometer, GeoNext, Isometer, GeomeTricks, Euklid m.fl.

 

Mere om version 1.0 her:

Hent programmet her:

Geogebra
Geogebra
geogebra1.jar
Version: 1.0
324.2 KiB
57 Downloads
Details
GeoGebra1
GeoGebra1
GeoGebra1.zip
297.4 KiB
609 Downloads
Details

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap/50-geogebra10

 

Version 2.0

Et nyt og forbedret look blev introduceret med denne nye version. Værktøjslinjen blev ændret. Stadig kun 2 sprog at vælge imellem. Konstruktionsbeskrivelse blev introduceret. Samtidig kom der nogle nye værktøjer.

 

Mere om version 2.0 her:

Hent programmet her:

Geogebra
Geogebra
geogebra2.jar
851.0 KiB
1089 Downloads
Details
GeoGebra2
GeoGebra2
GeoGebra2.zip
789.7 KiB
527 Downloads
Details

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap/49-geogebra20

 

Version 3.0

Med denne version begyndte GeoGebra efterhånden at ligne den version, som vi kender fra i dag. Der var muligt at vælge mellem 39 forskellige sprog. Mange nye kommandoer og indstillingsmuligheder. Mulighed for at eksportere. Mange nye værktøjer.  En forenklet værktøjslinje og mulighed for at lave sine egne værktøjer.

 

Mere om version 3.0 her:

Hent programmet her:

GeoGebra3
GeoGebra3
GeoGebra3-0.zip
2.0 MiB
533 Downloads
Details

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap/51-geogebra30

 

Version 3.2

Dette lille spring fra version 3.0 til version 3.2 virkede ikke stort ved første øjekast, men faktisk blev regnearket introduceret med denne version. Programmet var oversat til 45 forskellige sprog. Animation vha. skydere. Webstart blev også introduceret. Der var ikke forskel på værktøjslinjen, selvom var i regnearket.

Mere om version 3.2 her:

Hent programmet her:

Geogebra
Geogebra
geogebra.jnlp
2.5 KiB
1401 Downloads
Details
GeoGebra3.2
GeoGebra3.2
GeoGebra3.2.zip
2.6 MiB
516 Downloads
Details

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap

Version 4.0

En kæmpe opdatering til programmet kom med version 4.0. Programmet var oversat til 50 forskellige sprog. GeoGebratube blev også introduceret. 2 tegneblokke og et forbedret regneark med tilhørende værktøjer. Der blev udgivet flere udgaver af denne version – både den normale og GeoGebra prim, hvor sidstnævnte var tænkt som en neddroslet version af GeoGebra, som skulle henvende sig til primary schools (indskolingen). GeoGebra Prim blev dog fjernet igen.

Normal version

Prim-version

Mere om version 4.0 her:

Hent programmet her:

Geogebra 4.0
Geogebra 4.0
geogebra-40.jnlp
Version: 4.0
2.9 KiB
1446 Downloads
Details
GeoGebraPrim
GeoGebraPrim
GeoGebraPrim.jnlp
2.3 KiB
1402 Downloads
Details

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap

SHARE
Previous articleNyt i GeoGebra 4.4
Next articleOverfør tegning fra GeoGebra til skriveprogram
Jeg er ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle. Jeg har tidligere været lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding, ejer og driver hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, er med i et GeoGebra-netværk i Danmark, foredragsholder og sidst men ikke mindst konsulent for CFU. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

NO COMMENTS