Få et lille smugkig på GeoGebra version 5.0

0
42156

Næste store version af GeoGebra er version 5.0. Den har været længe undervejs. Her får du et lille smugkig på, hvad denne version kommer til at kunne. Og lad det være sagt med det samme … det bliver ikke kedeligt!

Ikke færdig

Version 5 er ikke færdig og indeholder derfor stadig en del fejl, men det er jo også en såkaldt beta (kun til afprøvning).

Den kan hentes på denne side:
www.geogebra.org/forum/viewtopic.php?f=52&t=19846

eller lidt endnu startes (som Java-Webstart) via følgende:

 

3D

Version 5 giver mulighed for at arbejde med rummelige figurer i 3D.
Dette gøres via menu Vis –> Grafisk Visning 3D. Se videoen herunder.

 

Som du kan se, så kommer man til at kunne vise de rummelige figurer i 3D (rød og blå). Dermed kan man få en 3D-effekt via et sæt 3D-briller af den gamle og billige slags.

Programmering i Python

Det bliver også muligt at benytte programmeringssproget Python i GeoGebra. Dermed kan man programmere langt mere avancerede applets i GeoGebra.

REVIEW OVERVIEW
Nyheder
Nyt til Folkeskolen
Previous articleWebstart fjernes snart!
Next articleDeltag i den 4. Nordiske GeoGebra-konference
Jeg er ansat som adjunkt på læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik. Jeg har tidligere været pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og Odense. Jeg har også været lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg ejer og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.
fa-lille-smugkig-pa-geogebra-version-5-0Der kommer generelt mange nyheder, når version 5.0 af GeoGebra bliver tilgængelig som et "færdigt" program. Det helt store bliver 3D-delen, som med brugen af blå-røde 3D-briller virkelig giver mulighed for at arbejde med forståelsen af de rummelige figurer.