Home Fremhævede vejledninger Historisk tilbageblik på GeoGebra

Historisk tilbageblik på GeoGebra

Historisk tilbageblik på GeoGebra

Når man ser på, hvad der er muligt at lave i GeoGebra i dag, så bliver man imponeret. Men måske endnu mere, når man se på, hvordan programmet har udviklet sig siden version 1.0, som blev udgivet tilbage i 2001. Jeg vil her lave et kort historisk tilbageblik fra GeoGebra version 1.0 og frem til version 4.0.

Derudover kan du læse følgende vejledninger om de efterfølgende versioner:

 

Version 1.0

Dette er den første version, som blev udgivet af Markus Hohenwarter. Set i forhold til GeoGebra i dag, så var dette en meget sparsom udgave, som havde kun meget få værktøjer og muligheder. Værktøjslinjen så meget anderledes ud. Der var kun 2 sprog at vælge imellem. Det var muligt at ændre udseendet på GeoGebra. Det var dog et program, som var fuldt ud på højde med nogle af de andre dynamiske geometri-programmer fra den tid, såsom fx Geometer, GeoNext, Isometer, GeomeTricks, Euklid m.fl.

 

Mere om version 1.0 her:

Hent programmet her:

[wpfilebase tag=file id=16/]

[wpfilebase tag=file id=20/]

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap/50-geogebra10

 

Version 2.0

Et nyt og forbedret look blev introduceret med denne nye version. Værktøjslinjen blev ændret. Stadig kun 2 sprog at vælge imellem. Konstruktionsbeskrivelse blev introduceret. Samtidig kom der nogle nye værktøjer.

 

Mere om version 2.0 her:

Hent programmet her:

[wpfilebase tag=file id=17/]

[wpfilebase tag=file id=21/]

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap/49-geogebra20

 

Version 3.0

Med denne version begyndte GeoGebra efterhånden at ligne den version, som vi kender fra i dag. Der var muligt at vælge mellem 39 forskellige sprog. Mange nye kommandoer og indstillingsmuligheder. Mulighed for at eksportere. Mange nye værktøjer.  En forenklet værktøjslinje og mulighed for at lave sine egne værktøjer.

 

Mere om version 3.0 her:

Hent programmet her:

[wpfilebase tag=file id=22/]

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap/51-geogebra30

 

Version 3.2

Dette lille spring fra version 3.0 til version 3.2 virkede ikke stort ved første øjekast, men faktisk blev regnearket introduceret med denne version. Programmet var oversat til 45 forskellige sprog. Animation vha. skydere. Webstart blev også introduceret. Der var ikke forskel på værktøjslinjen, selvom var i regnearket.

Mere om version 3.2 her:

Hent programmet her:

[wpfilebase tag=file id=19/]

[wpfilebase tag=file id=23/]

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap

Version 4.0

En kæmpe opdatering til programmet kom med version 4.0. Programmet var oversat til 50 forskellige sprog. GeoGebratube blev også introduceret. 2 tegneblokke og et forbedret regneark med tilhørende værktøjer. Der blev udgivet flere udgaver af denne version – både den normale og GeoGebra prim, hvor sidstnævnte var tænkt som en neddroslet version af GeoGebra, som skulle henvende sig til primary schools (indskolingen). GeoGebra Prim blev dog fjernet igen.

Normal version

Prim-version

Mere om version 4.0 her:

Hent programmet her:

[wpfilebase tag=file id=24/]

[wpfilebase tag=file id=25/]

Læs mere her: www.geogebra.org/cms/da/roadmap